Annons

Annons

Chokladsnitt med toscafyllning

Mjuksega kolakakor med chokladsmak och knäckig tosca på toppen – det här är småkakan du bara måste baka!

Dela
(0)

Knäckiga chokladsnitt

ca 30 st

200 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
1 msk ljus sirap
4½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

Fyllning
75 g mandel, nötter och pistaschnötter
2½ msk smör
2 msk strösocker
2 msk ljus sirap
3/4 msk vetemjöl
3/4 msk mjölk

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen till smeten och arbeta ihop till en deg.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Dela degen i tre bitar. Rulla till längder och lägg dem på plåt med bakpapper. Gör en fördjupning i varje längd.

4. Fyllning: Klyv mandeln. Hacka nötterna grovt. Smält smöret. Häll i socker, sirap, mjöl och mjölk. Låt precis koka upp och ta sedan från värmen. Rör i mandel och nötter. Klicka ut toscan på längderna.

5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

 

Läs mer

Kladdkaka med tosca

Lyxiga toscarutor

Chokladdoppade toscarutor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…