Annons

Annons

Chokladsnitt med toscafyllning

Mjuksega kolakakor med chokladsmak och knäckig tosca på toppen – det här är småkakan du bara måste baka!

Annons

Knäckiga chokladsnitt

ca 30 st

200 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
1 msk ljus sirap
4½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver

Fyllning
75 g mandel, nötter och pistaschnötter
2½ msk smör
2 msk strösocker
2 msk ljus sirap
3/4 msk vetemjöl
3/4 msk mjölk

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen till smeten och arbeta ihop till en deg.

2. Dela degen i tre bitar. Rulla till längder och lägg dem på plåt med bakpapper. Gör en fördjupning i varje längd.

4. Fyllning: Klyv mandeln. Hacka nötterna grovt. Smält smöret. Häll i socker, sirap, mjöl och mjölk. Låt precis koka upp och ta sedan från värmen. Rör i mandel och nötter. Klicka ut toscan på längderna.

5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

 

Läs mer

Kladdkaka med tosca

Lyxiga toscarutor

Chokladdoppade toscarutor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…