Annons

Annons

Chokladsnitt med polka

Skurna chokladkakor som får härlig mintsmak av krossade polkagrisar. Ljuvliga småkakor som går både lätt och snabbt att baka!

Polkasnitt

ca 30 st

200 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
1½ msk ljus sirap
4½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
50 g polkagrisar

Garnering
ca 25 g polkagrisar

Ugn 175°

 

Gör så här

Annons

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt det i smeten och arbeta samman till en deg. Blanda in krossade polkagrisar i degen.

2. Dela degen i tre bitar. Rulla ut till längder, lika långa som plåten, och lägg dem på plåt med bakpapper. Platta till dem.

3. Garnering: Strö på krossade polkagrisar. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Skär i sneda bitar innan längderna svalnat.

Så krossar du polkagrisarna

Häll polkagrisarna i en plastpåse och förslut påsen. Kavla eller banka på påsen med en brödkavel.

 

Läs mer

Mintchokladsnitt

Söta syltsnitt

Chokladkolasnitt med kokos

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…