Annons

Annons

Chokladrutor med vit glasyr

Lättbakat och gott – chokladrutor med len och krämig färskostglasyr.

Dela
(14)

Chokladrutor med vit glasyr

24 st
150 g mörk choklad
175 g smör
4 ägg
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ dl kakao
1 msk vaniljsocker

Glasyr
150 g vit choklad
400 g färskost, typ philadelphia
1½ dl florsocker

Annons

Garnering
kakao
physalis
citronmeliss

Ugn 175°

Gör så här

1. Hacka chokladen. Bryn smöret (ska bli lite brunt). Ta från värmen och rör i chokladen. Låt svalna något. Rör samman ägg, farin- och strösocker. Rör i chokladblandningen.

2. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×30 cm, med bakpapper.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

4. Glasyr: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Vispa färskost och florsocker. Tillsätt chokladen och vispa tills det blir en krämig glasyr. Bred krämen på kakan. Låt stelna i kylen. Skär i rutor. Pudra med kakao och garnera med physalis och citronmeliss.

 

Läs mer

Chokladmums i långpanna

Snabba nougatrutor i långpanna

Saftig morotskaka i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(14)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…