Annons

Annons

Chokladrutor med körsbär

Lagom kladdiga chokladrutor i långpanna som passar utmärkt att servera med lättvispad grädde. 

2
Visa bildspel

/
Chokladrutor med körsbär
Chokladrutor med körsbär
...
Visa mer


24 st
175 g smör
100 g mörk choklad (gärna 70 %)
3 ägg
3½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljpulver alt 2-3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl crème fraiche
ca 200 g körsbär, urkärnade

Annons

Garnering
ca 100 g ljus choklad
körsbär

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Hacka chokladen och rör ner i smöret så att den smälter. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljpulver och bakpulver. Rör ner det torra i äggsmeten växelvis med crème fraichen. Häll sist i det smälta smöret och chokladen.

3. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25×35 cm. Fördela körsbären ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen, 16–18 min. Låt svalna.

4. Garnering: Smält den ljusa chokladen över vattenbad och bred över kakan. Ställ svalt att stelna, ej i kyl. Garnera gärna med körsbär.

 

Läs mer:

Prinsesstårta i långpanna

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Hallontosca i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(62)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…