Annons

Annons

Chokladrulltårta med apelsinkräm

Festlig rulltårta med smak av både choklad och apelsin. Chokladrulltårtan går både snabbt och lätt att baka. Vill du göra den extra fin så kan du spritsa lite chokladgrädde på toppen.

Annons

Chokladrulltårta med apelsinkräm

ca 10 bitar

3 ägg
11/2 dl strösocker
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
Apelsinkräm
175 g smör, mjukt
11/2 dl florsocker
11/2 dl apelsinmarmelad
Chokladgrädde
11/2 msk kakao
11/2 msk florsocker
21/2 dl vispgrädde
Garnering
apelsinskivor
Ugn 225°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm.

2. Grädda strax under ugnens mitt i ca 7 min. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakpapper och dra bort gräddningspapperet. Vill inte papperet lossna så lägg en fuktad handduk på gräddningspapperets baksida och försök igen efter någon minut.

3. Apelsinkräm: Rör smör och florsocker smidigt. Vänd ner marmeladen och rör samman. Bred ut blandningen på bottnen. Rulla samman rulltårtan från långsidan och lägg den på ett uppläggningsfat.

4. Chokladgrädde: Sikta ner kakao och florsocker i grädden. Vispa samman till en fluffig chokladgrädde. Spritsa grädden på rulltårtan och garnera med apelsinskivor.

Tips! Tvätta apelsinerna noga i varmt vatten. Använd gärna ekologiska apelsiner.

 

Ljuvlig mockarulltårta

Drömrulltårta med rostade nötter

Chokladrulltårta med jordgubbar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(13)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…