Annons

Annons

Chokladrulle med jordgubbar

Dela
(0)

Nu stundar härliga jordgubbstider! Njut av de röda bären i kakor, paj och dessert. I Hemmets Veckotidning nr 25 frestar vi bland annat med denna ljuvliga jordgubbsprydda chokladrulle.


6–8 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
½ dl potatismjöl
3/4 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk vatten

Annons

Fyllning & dekoration
1 liter jordgubbar
2 msk strösocker
4 dl vispgrädde
ev 1–2 msk punsch

Ugn 225°


Gör så här
1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver väl. Tillsätt mjölblandning och vatten i äggsmeten, rör samman till en jämn smet.
2. Täck en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. Häll smeten i långpannan och grädda bottnen mitt i ugnen ca 5 min, känn med sticka att kakan känns torr. Stjälp upp rulltårtan på sockrat papper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt svalna.
3. Fyllning: Mosa hälften av jordgubbarna med en gaffel. Blanda ner sockret, bred röran över rulltårtan. Vispa grädden. Smaksätt ev med punsch. Bred hälften av grädden över bären och rulla samman. (Så här långt går det bra att frysa rulltårtan.) Spritsa resten av grädden över rulltårtan. Garnera med hela jordgubbar.

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…