Annons

Annons

Chokladmums i långpanna!

Choklad-  & jordgubbsrutor

Vill du lyxa en aning extra så hacka ner lite mörk choklad i smeten också!

Choklad- & jordgubbsrutor

18 st

200 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

4½ dl vetemjöl

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1½ tsk bakpulver

Annons

1 dl mellangrädde

5 dl jordgubbar

florsocker

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, smör och grädde till äggsmeten och blanda varsamt till en slät smet.

2. Fördela smeten i en långpanna, 25×35 cm, med bakpapper. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar och fördela över smeten. Grädda mitt i ugnen 40–45 min. Känn med sticka att kakan är genomgräddad. Låt svalna. Skär kakan i rutor och pudra med florsocker vid servering.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…