Annons

Annons

Chokladmuffins med lyxtopp

Här har vi fyllt muffinsen med chokladgodis och spritsat på en underbar chokladkräm som topping.

Dela
(73)

Chokladmuffins med lyxtopp

ca 12 st normalstora
125 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
11/2 dl kakao
24 st Polly (godis, ca 1 påse)

Topping
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
100 g färskost

Annons

Garnering
blåbär och hallon

Ugn 175 °

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten växelvis med smöret. Rör samman till en smet.

2. Fördela smeten till ¾ i dubbla muffinsformar eller i formar ställda i muffinsbleck. Tryck ner två Polly i varje form, tryck till lite så att de åker ner i smeten.

3. Grädda muffinsen mitt i ugnen 18–20 min. Känn med sticka, de ska vara lite kladdiga i mitten. Ta ut och låt muffinsen svalna.

4. Topping: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull, häll grädden över chokladen och låt allt stå i ca 2 min. Rör tills du har en slät kräm. Låt stå ca 1 tim i kylen tills allt har svalnat.

5. Vispa ner färskosten lite i taget och fortsätt vispa med en elvisp tills du har en jämn och fluffig kräm. Spritsa krämen på muffinsen vid serveringen. Toppa med bär.

 

Läs mer

Kolafyllda citronmuffins

Rabarbermuffins med vit choklad

Godismuffins med mockatopp

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(73)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…