Annons

Annons

Chokladmuffins med kokos

Muffins med himmelsk chokladfrosting och kokos på toppen är enkelt att göra. Perfekt att servera till fikat eller varför inte till födelsedagskalaset!

Dela
(8)

Chokladmuffins med kokos

ca 12 st
100 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakaopulver
1½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
75 g grovhackad choklad

Chokladfrosting
100 g smör, mjukt
2½ dl florsocker
½ dl kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe, rumstemp

Annons

Garnering
kokos
Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda vetemjöl, vanilj, kakao och bakpulver. Tillsätt det i smeten växelvis med mjölken och smöret. Häll smeten i muffinsformar, fyll dem till ca ¾. Fördela den hackade chokladen i muffinsen och tryck ner den en aning.

3. Grädda i mitten av ugnen 16–18 min.

4. Chokladfrosting: Vispa smöret mjukt. Ta i florsockret lite efterhand under fortsatt vispning. Sikta i kakao och vaniljsocker, rör i kaffet. Vispa till en krämig och fast konsistens. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen. Strö på kokos.

 

Läs mer:

Brownies med jordnötter och mjölkchoklad

Apelsinchokladmuffins med mandelgrädde

Toscamuffins med hallon och choklad

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(8)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…