Annons

Annons

Chokladmuffins med dumle

Chokladmuffins som är så lätta att baka att du inte kan låta bli! Dumlekolorna i fyllningen gör dem härligt kladdiga inuti.

Annons

Dumlemuffins, recept

12 st

125 g smör
3 ägg
21/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
11/2 dl kakao
12 dumlekolor

Topping
2 dl vispgrädde
6 dumlekolor
riven ljus choklad

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten växelvis med smöret. Rör samman till en smet.

2. Fördela smeten i dubbla muffinsformar, fyll dem till 3/4. Lägg en dumlekola i varje muffins, tryck ner dem lite så att de åker ner i smeten.

3. Grädda muffinsen mitt i ugnen 18–20 min. Känn med sticka, de ska vara lite kladdiga i mitten. Låt muffinsen svalna.

4. Topping: Vispa grädden och spritsa ut den på muffinsen. Halvera kolorna och toppa med dem samt lite riven ljus choklad.

Tips! Ställ gärna muffinsformarna i muffinsbleck. Då håller muffinsen formen bättre!

 

Läs mer:

Chokladmuffins med hallon och lakrits

Kladdkaka med kolasås

Våra bästa pralinmuffins

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…