Annons

Annons

Chokladkola med jelly beans

Klassisk chokladkola passar perfekt till påsk. Det är lätt att göra, blir gott och ser väldigt vackert ut när du dekorerar med jelly beans eller små godisägg. Använd gärna en digital kökstermometer till kolakoket. Annars kan du göra ett kulprov för att se när kolan är färdig.

Dela
(18)

Chokladkola med jelly beans

Får vi fresta med lättgjord chokladkola? Toppa med jelly beans för extra påskkänsla!

ca 36 st
75 g smör
1½ dl ljus sirap
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
½ dl kakao
1½ msk vaniljsocker

Garnering
100–150 g mörk choklad
jelly beans el små godisägg

 

Gör så här

1. Blanda ingredienserna i en ganska stor tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme. Rör om då och då. Kolan är färdig vid 120–130°. Ju högre temperatur, desto hårdare kola.

Annons

2. Lägg bakpapper i en form, ca 18×16 cm. Häll upp kolan i formen och låt stelna. Smält chokladen och bred den ovanpå. Dekorera med jelly beans. Låt stelna. Skär i bitar.

 

Läs mer:

Chokladtårta med extra allt

Påskbakelser med frukt och choklad

Mazarinbitar med lemon curd

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(18)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…