Annons

Annons

Chokladkakor med kokos

Småkakor är goda, festliga och inte minst smidiga att servera. De här chokladsnitten har fått sällskap av kokos och är både snabba och lätta att baka!

Skurna chokladkolakakor

ca 30 st
200 g smör, mjukt
1½ dl strösocker
2½ msk ljus sirap
4½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 dl kokosflingor

Ev garnering
ca 50 g mörk choklad
kokosflingor

Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner det i smeten och arbeta samman till en deg.

2. Dela degen i 3 bitar. Rulla ut till längder och lägg dem på en plåt med bakpapper. Platta till lite.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Skär i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt svalna på plåten.

4. Ev garnering: Hacka och smält chokladen i mikron på låg effekt eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakorna och strö på lite kokos.

 

Läs mer:

Godiskakorna du inte kan motstå!

Frasiga ringar och drömmar med choklad.

Mandelkakor med citron

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…