Annons

Annons

Chokladkaka med plommon

Saftig kaka med mycket choklad- och plommonsmak. Några plommonklyftor är vackert som garnering.

Chokladkaka med plommon

Plommonfylld chokladkaka.

ca 15 bitar
150 g mörk choklad
175 g smör, rumstemp
2½ dl socker
4 ägg
1½ dl turkisk yoghurt
3½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4–5 plommon

Chokladglasyr
150 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält chokladen. Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt den smälta chokladen och äggen, ett i taget, under vispning. Häll i yoghurten.

2. Blanda mjölet med kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam. Kärna ur plommonen. Skär i klyftor och stick ner i smeten.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt svalna.

4. Glasyr: Hacka chokladen. Låt grädden koka upp. Ta från värmen och rör i chokladen. Låt glasyren svalna och tjockna lite innan den breds på kakan. Låt stelna.

 

Läs mer:

Plommonkaka med nötter

Plommonkaka i långpanna

Kladdkakemuffins med plommon 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(51)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…