Annons

Annons

Chokladkaka i långpanna

Dela
(0)

Chokladkaka i långpanna

Knapriga kex överraskar i en annars mjuk och saftig kaka.

ca 20 bitar
Botten
10 digestivekex
100 g mörk choklad
Fyllning
150 g rumstemp smör
2 dl råsocker
1 msk ljus sirap
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
150 g mörk choklad
1 msk rumstemp smör
Ugn 200 °

Annons

Gör så här
1. Botten: Krossa kexen grovt. Smält chokladen och blanda med kexen. Fördela i bottnen av en liten långpanna, ca 30×20 cm, med bakpapper.
2. Fyllning: Rör smör, råsocker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda resten av ingredienserna och rör ner dem i smeten. Bred ut smeten på bottnen.
3. Grädda mitt i ugnen, 15–20 min. Låt svalna.
4. Glasyr: Smält chokladen. Rör ner smöret. Bred glasyren på kakan och låt stelna. Skär i bitar.

 

Gillar du att baka i långpanna? Här är tre andra ljuvliga kakor:

Ljuvliga vaniljrutor 

Marmorerad chokladkaka 

Kanelbullar i långpanna 

Av Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…