Annons

Annons

Chokladkaka after eight

Dela
(0)

Chokladkaka after eight

Chokladkaka after eight
12–14 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
150 g mörk choklad
150 g mjukt smör
1½–2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
10 after eight-plattor
Garnering
2 dl vispgrädde
5–6 after eight-plattor
mynta el citronmeliss
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Vispa ägg och socker lätt pösigt. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Klicka i smöret och rör till en jämn smet.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med chokladblandningen. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, 24 cm i diam. Dela after eighten diagonalt och fördela dem ovanpå smeten.
3. Grädda i ca 20 min. Låt svalna och sedan stelna till i kylen.
4. Garnering: Vispa grädden och spritsa små toppar på kakan. Dekorera med halverade after eight-plattor och mynta.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Recept på fler goda chokladkakor hittar du här:

Kalasfina chokladcookies

Minimuffins med kahluakräm 

Lyxig chokladkaka i långpanna


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…