Annons

Annons

Chokladglaserad kladdkaka

Extra festlig blir kladdkakan när du brer en fin chokladglasyr över den!

Dela
(12)

Chokladglaserad kladdkaka

ca 12 bitar

150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
¾ dl kakao
1 krm salt
1½ tsk vaniljsocker
2½ msk ljus sirap

Chokladglasyr
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
1 msk mjukt smör

Garnering
tex physalis, jordgubbar

Annons

Ugn 175

Gör så här

1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker lätt.

2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med sirapen och smöret.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.

5. Chokladglasyr: Koka upp grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den heta grädden. Klicka i smöret. Rör tills det blivit en slät kräm. Bred chokladen på kakan. Låt stelna i kylen. Garnera med bär.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(12)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…