Annons

Annons

Chokladdoppade kokosbollar

Kokosbollarna blir extra goda med aprikoser, färskost och mörk choklad. Försvinnande gott godis som passar perfekt till påsk.

Dela
(4)

Chokladdoppade kokosbollar

Chokladdoppade kokosbollar med extra allt. Mums!

ca 40 st
75 g smör
3 dl kokosflingor
1 dl finhackade torkade aprikoser
2 dl råsocker
1 msk citronsaft
75 g färskost, t ex philadelphia
ca 200 g mörk choklad

Garnering
50 g ljus choklad

Gör så här

Annons

1. Smält smöret. Ta från värmen. Rör i kokosflingorna och aprikoserna. Låt stå ca 10 min så att kokosflingorna suger upp smöret.

2. Blanda i råsocker, citronsaft och färskost. Ställ kallt en stund. Rulla till bollar.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Doppa bollarna. Låt stelna.

4. Garnering: Smält den ljusa chokladen och ringla över bollarna.

 

Läs mer:

Chokladtårta med extra allt

Påskbakelser med frukt och choklad

Mazarinbitar  med lemon curd

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…