Annons

Annons

Chokladdoppade havreflarn

Knäckiga och knapriga havreflarn! Doppa halva flarnet i choklad så blir de extra lyxiga. De går bra att frysa, ta fram efter hand så mjuknar de inte.

Dela
(0)

Chokladdoppade havreflarn

35–40 st
75 g smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1¼ dl havregryn
½ tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde

Garnering
100–150 g mörk choklad

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret och rör samman med resten av ingredienserna.

Annons

2. Lägg teskedsstora klickar av smeten på en plåt med bakpapper.

3. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt svalna.

4. Garnering: Smält chokladen. Doppa flarnen i chokladen och låt stelna.

 

Tips!

Kakorna flyter ut på plåten. Håll avstånd!

 

Läs mer:

Chokladfyllda flarn

5 snabba småkakor

Körsbärsgrottor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…