Annons

Annons

Chokladbiskvier med glöggtryffel

Julens godaste biskvier fyller vi med en tryffel smaksatt med glögg! Vårt recept på glutenfria biskvier är enkelt att följa och kakorna funkar utmärkt att frysa in.

Annons

Biskvier med glöggtryffel

ca 20 st

200 g hasselnötsmjöl el malda nötter
2½ dl florsocker
2 stora äggvitor

Tryffel
3/4 dl vispgrädde
150 g grovt hackad mörk choklad
1 msk smör
2 msk glögg

Garnering
150–200 g mörk choklad
strössel

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Blanda hasselnötsmjölet med siktat florsocker. Vispa äggvitorna lätt. Tillsätt hasselnötsblandningen och arbeta samman till en smidig deg. Spritsa ut 20 bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna.

2. Tryffel: Koka upp grädden. Ta från värmen. Tillsätt choklad och smör. Mixa blandningen medan glöggen tillsätts, lite i taget. Låt stelna till bredbar konsistens. Bred tryffeln på bottnarnas undersidor. Låt kakorna stå i kylen, gärna över natten, så att de blir genomkalla.

3. Garnering: Smält chokladen. Doppa några biskvier i taget och dekorera med strössel. Låt stelna.

 

Läs mer:

Ljuvliga citronbiskvier

Glutenfria biskvier med hallonkräm

Oemotståndliga tryffelbiskvier

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…