Annons

Annons

Biscotti med choklad och mandel

Biscotti är söta skorpor som passar perfekt till kaffet! Följ vårt recept och trolla fram läckra småkakor att fylla fikaburken med. I det här receptet har vi dessutom lagt till choklad – för att göra dem extra lyxiga!

Annons

chokladbiscotti

ca 36 st

2 ägg
2 dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 tsk stött kardemumma
1 krm salt
100 g sötmandel

Ugn 175°, 100°

 

Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och salt. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt mandel. Arbeta ihop till en deg.

2. Dela degen på mitten, rulla till längder. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Platta till dem lätt.

3. Grädda mitt i ugnen, 175°, ca 25 min. Ta ut längderna ur ugnen och sänk värmen till 100°. Skär i sneda bitar. Låt torka i ugnen, ca 30 min.

 

Läs mer:

Chokladbiscotti med pistasch

Apelsin- och chokladkolakakor

Kolasnittar med pistaschnötter

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…