Annons

Annons

Chokladbiscotti med pistasch

Biscotti är hållbara lyxskorpor från Italien. Vi smaksätter våra med choklad, kaffe och nötter.

Dela
(0)

Chokladbiscotti med pistasch

Chokladbiscotti med pistasch.

ca 50 st
2 ägg
2 dl strösocker
3½ dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk snabbkaffe
1 tsk bakpulver
1 krm salt
75 g pistaschnötter
50 g mörk choklad

Ugn 175°, 100°

Gör så här

1. Vispa ägg och socker poröst.

Annons

2. Blanda mjöl, kakao, vanilj, snabbkaffe (krossa det till ett fint pulver i morteln först), bakpulver och salt. Rör ner det i äggsmeten. Hacka nötterna och chokladen. Tillsätt dem och rör samman till en deg.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Dela degen i tre bitar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåt med bakpapper.

4. Grädda i mitten av ugnen på 175° ca 25 min. Ta ut ur ugnen och sänk värmen till 100°. Skär i bitar och vänd dem med snittytan uppåt.

5. Låt torka i ugnen ca 45 min.

 

Läs mer:

Saftiga hallonrutor i långpanna 

Cheesecake i glas – snabbt och väldigt gott

Kolagrottor med daim

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…