Annons

Annons

Chili con carne med guacamole

Chili con carne är snabblagat, lättlagat och passar perfekt till både vardag och fredagsmys. Här serverar vi den tillsammans med krämig guacamole och knapriga tacochips.

Annons

Chili con carne

4 port

500 g köttfärs
1 gul lök
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 burk krossade tomater, 400 g
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 msk spiskummin
1/2 msk malen koriander
1 vitlöksklyfta
400 g kokta bönor
2 paprikor, gärna olika färg

Guacamole
2 avokado
2 klyftor lime
1/2 finhackad rödlök
1 pressad vitlöksklyfta

Servering
bröd
tacochips

 

Gör så här

1. Hacka löken och stek med köttfärsen i olja i en stor stekpanna. Salta och peppra.

2. Tillsätt krossade tomater och kryddor, pressa i vitlöken och sjud grytan i 5 min.

3. Häll av vätskan från bönorna och skär paprikan i småbitar. Blanda ner det i grytan. Låt allt bli varmt.

4. Guacamole: Skala och mosa avokadon. Pressa över limesaft. Hacka rödlöken och pressa vitlöken, blanda med avokadon. Servera till chilin.

 

Tips! Här har vi använt svarta bönor. Kokta bönor finns att köpa, välj dina favoriter.

 

Läs mer:

Lunch på mexikanskt vis

Kalasfin köttfärsgratäng

Tacobollar med guacamole

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(103)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…