Annons

Annons

Cheesecakerutor med skinka och tomater

Färskost och crème fraîche är basen i dessa cheesecakerutor med kallrökt skinka. Gör dem gärna klara i god tid och förvara i kylen med plast över. Kan också göras i rund form och serveras i tårtbitar!

Dela
(0)

Cheesecakerutor med skinka och tomater

8 port
200 g kantskuren kavring
75 g smält smör
4 gelatinblad
21/2 dl crème fraiche
100 g naturell färskost
200 g färskost soltorkad tomat & paprika
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
3 msk finhackad basilika
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Garnering
300–400 g kallrökt skivad skinka
basilika
strimlor av soltorkad tomat

Annons

 

Gör så här

1. Smula kavringen, t ex i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Lägg bakpapper i en form med måtten 18×25 cm eller i en springform, 24 cm i diam. Smöra kanterna. Tryck ut massan i formen. Ställ kallt 30–40 min.

3. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 min. Rör samman crème fraiche, färskost och finhackad rödlök. Tillsätt soltorkade tomater och basilika. Blanda samman, smaksätt med salt och peppar.

4. Ta upp gelatinbladen och krama ur all vätska. Smält gelatinet försiktigt i en kastrull tillsammans med några matskedar av färskostblandningen.

5. Blanda därefter ner gelatinblandningen i den övriga färskostfyllningen. Fördela fyllningen jämnt i formen och låt stå i kylen minst 4 tim.

6. Lossa cheesecaken från kanterna och lyft försiktigt med hjälp av papperet upp cheesecaken från formen. Skär den i 5×5 cm stora rutor.

7. Garnering: Dela skinkskivorna i mindre bitar och garnera cheesecakens topp. Dekorera med basilika och soltorkade tomater.

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

 

Läs mer:

Laxrulle med äpple och svartkål

Festligt med sillstubbar

Löksill och smörstekt kavring


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…