Annons

Annons

Cheesecakerutor med bär

Cheesecake i långpanna – vilken lyx! Perfekt till stora kalas eller som dessert på utflykten.

Dela
(60)

Cheesecakerutor med bär

24 stora bitar

Botten
150 g smör
500 g digestivekex (1 pkt = 400 g)
2½ msk rörsocker

Fyllning 1
600 g philadelphiaost
300 g jordgubbar & hallon
4 ägg
1 dl strösocker

Fyllning 2
5 dl crème fraiche
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Annons

Garnering
ca 300 g blandade bär

Ugn 175°

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Krossa digestivekexen och blanda dem med rörsocker och smör. Tryck ut smulorna i en liten långpanna, ca 25×35 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.

2. Fyllning 1: Vispa eller mixa ingredienserna till en slät smet. Häll smeten ovanpå bottnen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.

4. Fyllning 2: Rör samman ingredienserna. Bred krämen på kakan och grädda ytterligare ca 5 min. Ställ in kakan i kylen och låt den stelna till, gärna över natten. Skär i rutor. Garnera med bär.

 

Läs mer

5 ljuvliga kakor i långpanna

Världens 10 godaste kladdkakor

Bästa vaniljrutorna i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(60)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…