Annons

Annons

Cheesecake brownies

Kladdkaka och cheesecake ligger högt på topplistan och kan man få båda sorterna i en och samma kaka så är förstås lyckan total!

Dela
(0)

Cheesecakebrownies

Cheesecakebrownies

 

Brownies och cheesecake i en och samma kaka!

24 rutor
150 g mörk choklad
175 g mjukt smör
3½ dl strösocker
3 ägg
21/4 dl vetemjöl
½ dl kakaopulver
2 tsk vaniljsocker

Cheesecakefyllning
300 g färskost, typ philadelphia-
1 stort ägg
1 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
Ugn 175

Annons

Gör så här

1. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

2. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med chokladen. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22×30 cm, med bakpapper.

3. Cheesecakefyllning: Vispa ihop ingredienserna så att det blir en slät smet. Fördela den ovanpå chokladsmeten. Dra försiktigt med en kniv genom smeten så att de båda smeterna blandas lite och det bildas ett marmorerat mönster.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt kakan svalna och stå några tim. Sikta ev lite florsocker över kakan och skär upp i rutor.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…