Annons

Annons

Cheesecake med sommarbär

Frusen cheesecake med massor av söta sommarbär! Vill du göra den glutenfri? Använd glutenfria havrekex.

Dela
(115)

Cheesecake med sommarbär

Sommarcheesecake.

ca 12 bitar
Botten
100 g smör
225 g havrekex, tex Hob nobs

Fyllning
250 g hallon och jordgubbar
2½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1½ dl strösocker
200 g färskost, tex philadelphia
1 msk pressad citronsaft

Annons

Garnering
ca 200 g bär, tex hallon, jordgubbar, vinbär

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Krossa kexen fint. Blanda med smöret. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Ställ in i frysen eller kylen.

2. Fyllning: Mosa eller mixa bären. Vispa grädden med vaniljsockret.

3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt färskosten och citronsaften. Vispa samman till en slät smet. Vänd i grädde och bärmix. Häll smeten ovanpå bottnen. Ställ in i frysen minst 5 tim.

4. Garnering: Ta fram cheesecaken ca ½ tim före servering. Garnera med bär.

 

Läs mer:

Saftiga hallonrutor i långpanna 

Cheesecake i glas – snabbt och väldigt gott

Kolagrottor med daim

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(115)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…