Annons

Annons

Cheesecake med sommarbär

Frusen cheesecake med massor av söta sommarbär! Vill du göra den glutenfri? Använd glutenfria havrekex.

Cheesecake med sommarbär

Sommarcheesecake.

ca 12 bitar
Botten
100 g smör
225 g havrekex, tex Hob nobs

Fyllning
250 g hallon och jordgubbar
2½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1½ dl strösocker
200 g färskost, tex philadelphia
1 msk pressad citronsaft

Annons

Garnering
ca 200 g bär, tex hallon, jordgubbar, vinbär

Gör så här

1. Botten: Smält smöret. Krossa kexen fint. Blanda med smöret. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten. Ställ in i frysen eller kylen.

2. Fyllning: Mosa eller mixa bären. Vispa grädden med vaniljsockret.

3. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt färskosten och citronsaften. Vispa samman till en slät smet. Vänd i grädde och bärmix. Häll smeten ovanpå bottnen. Ställ in i frysen minst 5 tim.

4. Garnering: Ta fram cheesecaken ca ½ tim före servering. Garnera med bär.

 

Läs mer:

Saftiga hallonrutor i långpanna 

Cheesecake i glas – snabbt och väldigt gott

Kolagrottor med daim

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(115)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…