Annons

Annons

Cheesecake med skaldjurstopp

Kräftstjärtar och citron är en oslagbar kombination! Cheesecaken blir garanterat ett lyxigt och uppskattat inslag på sommarfesten.

Dela
(3)

Cheesecake med skaldjurstopp

Botten
200 g kavring
75 g smör

Fyllning
4 gelatinblad
1 dl crème fraiche
300 g färskost
1 liten rödlök
1 msk rivet citronskal
2 msk riven pepparrot
salt och peppar

Topping
1 salladslök
300 g kräftstjärtar i lake
citron

Annons

 

Gör så här

1. Botten: Skär brödet i tärningar, mixa i matberedare och tillsätt smält smör. Tryck ut i botten av en springform och ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Lägg gelatinet i kallt vatten 10 min, lyft upp och lägg i en kastrull, låt smälta under omrörning. Rör samman crème fraiche, färskost och rör i det smälta gelatinet.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Skala och finhacka rödlök, blanda ner i färskostkrämen tillsammans med rivet citronskal och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Häll i formen och ställ kallt minst 4 tim.

4. Topping: Strö över strimlad salladslök. Toppa med avrunna kräftstjärtar och stick ner tunna klyftor av citron.

 

Rätten är tänkt som en del av en buffé och räcker då till 8 personer.

 

Läs mer

Gratinerade musslor

Läcker och lättlagad buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…