Annons

Annons

Cheesecake med pepparkaka

Dela
(0)

Pepparkakscheesecake

Riktigt läcker cheesecake med ädelost – perfekt till glöggen!

Pepparkakscheesecake
ca 20 bitar
100 g smör
200 g pepparkakor
Fyllning
2 gelatinblad
300 g ädelost
200 g färskost
1 dl crème fraiche
Topping
1 dl pumpakärnor
½ granatäpple

Annons

Gör så här
1. Spänn fast ett bakpapper över bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Smält smöret. Mixa smör och pepparkakor till en smulig massa. Tryck ut massan i formen. Ställ kallt.
2. Fyllning: Låt gelatinet ligga i rikligt med kallt vatten 5–10 min. Mixa ädelost och färskost tillsammans.
3. Koka upp crème fraichen. Ta kastrullen från värmen, krama ur och rör ner gelatinbladen i kastrullen. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Bred ut fyllningen ovanpå pepparkaksbottnen. Låt stå kallt minst 2 tim.
4. Topping: Rosta ev pumpakärnorna snabbt i torr, het stekpanna. Låt kallna. Plocka ut kärnorna ur granatäpplet. Strö toppingen på cheesecaken inför servering.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Läs mer: Brownie och cheesecake i samma kaka

Läs mer: Festlig cheesecake med bär

Läs mer: Testa cheesecakebakelser


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…