Annons

Annons

Bulla upp med härliga hallonbullar!

Dela
(20)

Hallonknutar

Kokos och hallon ger mumsiga vetebullar.

Hallonknutar

20 st

1 sats vetedeg (se recept nedan)

2 dl hallon

2 msk strösocker

2 msk kokosflingor

Garnering

20 g smör

½ dl rostade kokosflingor

Ugn 250º

 

Gör så här

Annons

1. Knåda degen lite lätt på mjölat bakbord. Kavla ut den till en rektangel, ca 60×30 cm.

2. Mosa hallonen. Bred hallonmoset på halva degplattan på längden. Strö över socker och kokos. Vik över den andra halvan så fyllningen täcks.

3. Skär degen i ca 3 cm breda remsor. Skär ett snitt på längden i remsorna, nästan hela vägen upp. Vrid degremsan och gör en lös knut.

4. Lägg knutarna på plåt med bakpapper. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20–30 min.

5. Grädda mitt i ugnen 5–10 min. När bullarna svalnat, pensla med smält smör och doppa dem i kokos.

 

Vetedeg

Med en bra grunddeg varierar du lätt bullarna, ändra bara fyllningen och sättet du bakar ut degen på – möjligheterna är oändliga!

Gör så här

Smält 100 g smör, häll i 3 dl mjölk och värm till fingervarmt, 37º. Smula ner 50 g jäst för söta degar i en bunke, häll över vätskan. Tillsätt ¾ dl strösocker och 8–9 dl vetemjöl. Arbeta degen kraftigt tills den är smidig och blank. Låt degen jäsa på dragfri plats under duk, 30–40 min.

Av: Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(20)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…