Annons

Annons

Budapestrulle med jordgubbar

Festrulltårta med nötmaräng och söta jordgubbar! 

Dela
(0)

Budapestrulle med jordgubbar

10 bitar
5 äggvitor
3 dl strösocker
150 g finhackade nötter
1 dl vetemjöl
1–2 msk kakao
35 g mandelspån

Fyllning
3 dl vispgrädde
500 g jordgubbar

Garnering
2 tsk florsocker
1 dl vispgrädde
3–4 jordgubbar
mynta
Ugn 175°
Gör så här

Annons

1. Smörj ett bakpapper och lägg det i en långpanna.

2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa hela tiden.

3. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet. Bred ut det jämnt på bakpapperet. Strö över mandelspånen. Grädda mitt i ugnen 15–20 min.

4. Strö socker på ett nytt bakpapper. Stjälp upp kakan på bakpapperet och dra loss papperet som kakan gräddats på. Låt bottnen kallna med långpannan som lock.

5. Fyllning: Vispa grädden och skär jordgubbarna i bitar (inte så små att de blir mosiga). Bred grädden på kakan och fördela jordgubbarna ovanpå. Rulla ihop tårtan från långsidan och lägg den med skarven neråt.

6. Garnering: Pudra över florsocker. Vispa grädden och spritsa små gräddtoppar på tårtan. Garnera med skivade jordgubbar och mynta. Servera i tjocka bitar.

 

Läs mer

Läcker drottningtårta 

Glutenfri sommartårta

Njut av söta jordgubbar

Tårtdröm för jordgubbsälskare

 

Av Boel Ottmer, Eva Boström

Foto: Pontus Ferneman, Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…