Annons

Annons

Budapestrulle med hallon

Budapestlängd är en av våra mest älskade tårtor. Du bakar den som en rulltårta med hasselnötsmarängbotten. Här har vi fyllt den med färska hallon och vispgrädde – festligt!

Dela
(1.37k)

Budapestrulle med hallon

10 bitar
6 äggvitor
3 dl strösocker
100 g hasselnötter
1½ msk vetemjöl
50 g marsànpulver (som kallvispas)

Fyllning
3 dl vispgrädde
25 g pistaschnötter
250 g hallon, färska

Garnering
50 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
100 g färska hallon
hackade pistaschnötter
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite efterhand under vispningen. Fortsätt vispa tills det blir en blank, styv marängsmet.

2. Hacka hasselnötterna fint. Blanda nötterna med vetemjöl och marsànpulver. Vänd ner i marängsmeten. Bred ut smeten på en plåt eller i en långpanna (ca 30×40 cm) med bakpapper.

3. Grädda mitt i ugnen, ca 20 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Låt svalna under långpannan. Dra loss papperet som tårtan gräddats på.

4. Fyllning: Vispa grädden och bred den på bottnen. Hacka pistaschnötterna. Strö nötter och hallon och över grädden. Rulla ihop.

5. Garnering: Smält chokladen och ringla över rullen. Toppa med spritsad grädde, hallon och hackade pistaschnötter enligt bilden eller eget tycke.

 

Läs mer:

Ljuvlig mockarulltårta

Glutenfri chokladrulltårta

Lättbakad hallonrulltårta

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(1.37k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…