Annons

Annons

Budapestrulle med hallon och blåbär

Budapestrulle är en uppskattad klassiker som går snabbt och lätt att svänga i hop till kaffet. Den här fyller vi med grädde, hallon och blåbär. Skär upp den bärfyllda rulltårtan i fina bakelsebitar – kalasgott!

Dela
(0)

Budapestrulle med bär

ca 10 bakelser

6 äggvitor
3 dl strösocker
100 g finhackade hasselnötter
1 dl vetemjöl

Fyllning
3 dl vispgrädde
200 g hallon & blåbär

Garnering
1½ dl vispgrädde
citronmeliss

Ugn 175°

 

Gör så här

Annons

1. Vispa vitorna till hårt skum. Ta i sockret lite efterhand under vispning.

2. Blanda nötter och vetemjöl. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakpapper i en långpanna.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakpapper. Låt svalna under långpannan. Dra loss papperet som tårtan gräddats på.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Fyllning: Vispa grädden och bred den på bottnen. Strö på bären och rulla samman från långsidan.

5. Garnering: Vispa grädden och spritsa den på rullen. Skär gärna upp som bakelser och garnera ev med citronmeliss.

 

Läs mer

Pannkaksrulle med räkor

Rulltårta med nutella och jordgubbar

Mjuksega mintchokladsnitt

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…