Annons

Annons

Budapestrulle med choklad

Frasig nötmaräng med frisk bärfyllning – mums!

Dela
(26)

budapestrulle

ca 10 bitar
5 äggvitor
3 dl strösocker
125 g fint hackade hasselnötter
1 dl vetemjöl
1½ msk kakao
Fyllning
3 dl vispgrädde
¾ msk marsanpulver (för kallrörd sås)
ca 200 g färska bär (blåbär och jordgubbar)
Garnering
30–50 g mörk choklad
Ugn 175 °

Annons

Gör så här

1. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite efter hand, under vispning. Fortsätt vispa tills det blir en blank och styv marängsmet.

2. Blanda nötterna med vetemjöl och kakao. Vänd försiktigt ner detta i marängsmeten. Bred ut på ett bakpapper i en långpanna, ca 30×40 cm.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakpapper. Dra loss papperet som tårtan gräddats på.

4. Fyllning: Vispa grädden tillsammans med marsanpulvret, ej alltför hårt. Bred grädden på bottnen. Strö på blåbär och jordgubbar delade i bitar. Rulla samman.

5. Garnering: Hacka och smält chokladen. Ringla den över budapestrullen.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs mer

Chokladrulle med bär

Lättbakad chokladrulltårta

Daimrulle med rostad mandel


Läs mer om:

Dela
(26)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…