Annons

Annons

Brysselkex med citron

Spröd mördegskaka som som smälter i munnen. Här har vi smaksatt våra brysselkex med lite rivet citronskal, mums!

Brysselkex

ca 40 st
200 g smör, mjukt
1 dl strösocker
rivet skal av ½–1 citron
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl

Garnering
1 dl strösocker
några droppar röd hushållsfärg

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt citronskal. Blanda potatismjöl och vetemjöl. Tillsätt det och arbeta samman till en deg.

Annons

2. Forma degen till två rullar med diametern ca 5 cm i diam.

3. Garnering: Blanda socker och några droppar röd färg i en plastpåse. Häll ut sockret på bakbordet och rulla degrullarna i det. Svep in rullarna i plast och lägg dem i kylen i 1–2 tim. Skär i ½–1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakpapper.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

 

Tips till alla småkaksbagare!

* Låt småkakorna svalna på plåtarna.

* Packa inte ner dem i burkar förrän de är helt kalla.

* Ta ut smöret från kylen i god tid, i de här recepten ska smöret vara mjukt när du blandar degen.

 

Läs mer:

Syltkakor med mandel

4 snabba småkakor för oväntat besök!

Salta kolakakor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…