Annons

Annons

Brownietårta med hallonmousse

Chokladtårtan som alla faller för! Tårtbottnen smakar brownies och moussen ovanpå görs på hallon.

Brownietårta med hallonmousse

8 bitar

125 g mörk choklad
100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
11/2 dl vetemjöl

Hallonmousse
500 g frysta tinade hallon
2 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Annons

Garnering
2 dl vispgrädde
färska hallon
myntablad el citronmeliss
Ugn 175°

 

Gör så här

1. Dela chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret över vattenbad. Häll över blandningen i en bunke. Tillsätt sockret och rör noga. Rör i ett ägg åt gången, blanda väl. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd försiktigt ner mjölet.

2. Klipp av ett bakpapper ut en rundel med diam 22 cm. Lägg papperet i botten på en rund form med samma mått och med löstagbar botten. Häll i smeten. Grädda längst ner i ugnen ca 25 min. Låt kallna.

3. Hallonmousse: Mixa hallonen med stavmixer och passera dem genom en finmaskig sil. Koka upp den släta hallonpurén med gelésocker, koka 30 sek. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret. Låt blandningen svalna men inte stelna.

4. Vispa grädden hårt och vänd ner den i hallonpurén när purén börjat stelna lite. Häll hallonmoussen över bottnen och ställ kallt några timmar.

5. Garnering: Lossa tårtan från formen (dra försiktigt med en kniv längs kanten på formen) och lägg tårtan på ett serveringsfat. Vispa grädden och spritsa den längs kanten på tårtan. Strö över hallon och dekorera med några färska myntablad.

 

Läs mer

Marängtårta med chokladkräm

Chokladtårta med hallon

Himmelskt god kladdkaka

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…