Annons

Annons

Brownies med jordnötter och mjölkchoklad

Himmelskt goda brownies med jordnötter – måste provas!

Dela
(197)

ca 24 st
250 g mörk choklad
225 g smör, mjukt
3 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1–2 dl salta jordnötter
Fyllning
50 g smör, mjukt
1 dl rörsocker
1½ dl jordnötssmör
Mjölkchokladtryffel
1½ dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
200 g salta jordnötter
Ugn 175°

Annons

 

Gör så här

1. Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta skålen från värmen.

2. Vispa eller rör smör och socker pösigt. Ta i ett ägg åt gången under fortsatt vispning. Tillsätt den smälta chokladen.

3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta det och vänd ner i smeten tillsammans med jordnötterna. Bred ut smeten i en form, ca 25×30 cm, klädd med bakpapper.

4. Fyllning: Rör ihop fyllningen och klicka ut den ovanpå smeten. Marmorera genom att dra runt lite med en bordskniv.

5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

6. Mjölkchokladtryffel: Låt grädden koka upp. Hacka chokladen. Ta grädden från värmen och tag i chokladen. Rör samman till en slät blandning. Vänd i jordnötterna och bred tryffeln på kakan. Låt stelna. Skär i rutor.

 

Läs mer:

Nutellagifflar med hallon

Chokladkaka med schweizernöt

Lyxiga toscarutor med choklad

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(197)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…