Annons

Annons

Brownies med extra allt

Chokladrutor med extra allt! Servera dem med vispad grädde och lite frukt så blir de som små bakelser. Också goda utan glasyr. 

Dela
(40)

Browniebakelser

ca 25 st
200 g smör
175 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
ca 100 g ljus choklad

Chokladkräm
1½ dl vispgrädde
125 g mörk choklad (hackad eller knappar)
1 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
1 msk smör, mjukt

Annons

Garnering
physalis
mynta
dekorationspärlor

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Hacka chokladen och låt den smälta i det heta smöret.

2. Vispa ägg och socker lätt och pösigt. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten tillsammans med smöret.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 22×30 cm, med bakpapper. Strö över hackad choklad.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

5. Chokladkräm: Låt grädden koka upp. Ta från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. Rör i sirap och vaniljsocker. Klicka i smöret under omrörning. Låt stelna till spritsbar konsistens.

6. Skär kakan i rutor. Häll chokladkrämen i en spritspåse med tyll (munstycke). Spritsa krämen på rutorna. Dekorera med physalis, ev mynta och dekorationspärlor.

Tips! Om du inte har spritspåse så kan du breda ut krämen på kakan i stället.

 

Läs mer

Fru Bråttoms äppelkaka i långpanna

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Bästa kakorna i långpanna – 6 smaskiga recept

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(40)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…