Annons

Annons

Brownie med pepparkaksgrädde

Prova Tareq Taylor och dottern Ellens goda minibrownies med spännande pepparkaksgrädde på glöggbuffén!

Brownies med pepparkaksgrädde

20 små bitar
1 dl solrosolja
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3/4 dl kakao
1 krm salt
1 dl vetemjöl ev 1 dl till
ev 1 tsk bakpulver

Topping
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald ingefära

Annons

Garnering
1 dl frysta lingon
2 msk strösocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa olja, socker och vaniljsocker tills det är ljust. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa till en jämn smet.

2. Blanda kakao, salt och mjöl i en bunke. Sikta ner det i äggsmeten.

3. Smörj en form, 20×20 cm, med olja och kakao. Häll smeten i formen.

4. Baka brownien mitt i ugnen i 15–20 min.

5. Låt brownien bli helt kall innan du bryter den i serveringsbitar.

6. Topping och garnering: Vispa samman grädden med florsocker och kryddor, vispa tills grädden är tjock. Spritsa pepparkaksgrädden på browniebitarna och garnera med lingon som rullats i socker.

 

Läs mer

Pepparkakscookies

Pepparkakssnitt

Glöggbrownies

 

Av Tareq och Ellen Taylor

Foto: Pontus Ferneman

 

Läs också:

Dela
(2)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…