Annons

Annons

Brownie & cheesecake i samma kaka!

Annons

Marmorerade brownies

Brownie och cheesecake i samma form – mums!

Marmorerade brownies
ca 20 st
Smet 1
250 g mörk choklad
200 g smör
3½ dl strösocker
4 ägg
2½ dl vetemjöl
1½tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk snabbpulverkaffe
Smet 2
50 g vit choklad
200 g färskost, t ex philadelphiaost
½ dl strösocker
1 litet ägg
Ugn 175°

Gör så här
1. Smet 1: Hacka chokladen grovt. Smält smöret. Ta smöret från värmen och rör ner chokladen. Låt chokladen smälta under omrörning.
2. Rör samman socker och ägg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kaffepulver. Tillsätt blandningen i äggsmeten. Rör i chokladen. Häll smeten i en långpanna, ca 22×30 cm, med bakpapper.
3. Smet 2: Riv chokladen. Blanda med färskost, socker och ägg. Klicka ut smeten ovanpå den mörka smeten. Marmorera genom att försiktigt dra med en gaffel igenom smeterna.
4. Grädda i nedre delen av ugnen, 30–35 min. Låt svalna. Skär i rutor.

Av Boel Ottmer Foto: Potus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…