Annons

Annons

Bondkakor doppade i choklad

Klassiska bondkakor som vi har doppat i mörk choklad – lyxigt!

Dela
(112)

chokladbondkakor

Chokladbondkakor.

ca 40 st

200 g smör, mjukt
2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
50 g grovt hackade mandlar

Garnering
150 g mörk choklad

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör, socker och sirap poröst.

Annons

2. Blanda mjöl, bikarbonat och mandel. Rör ner det i smeten och blanda samman till en smidig deg.

3. Rulla degen till två längder à ca 20 cm. Vira in i plastfolie och ställ in i kylen några tim, gärna över natten.

4. Skär i skivor, knappt 1 cm tjocka. Lägg dem på plåtar med bakpapper.

5. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min. Låt svalna.

6. Garnering: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa kakorna till hälften i chokladen. Låt stelna på bakpapper.

 

 

 

Läs mer:

4 snabba småkakor för oväntat besök

Glutenfria småkakor på ett kick

Läckra syltgrottor med choklad

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(112)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…