Annons

Annons

Boels bästa bröd!

focaccia

Focaccia är tacksamt att baka även om du är en ovan bagare! Den enkla degen stjälps bara upp i en långpanna och snart kan du känna de ljuvliga dofterna av rosmarin, oliv och tomat sprida sig från ugnen. Bryt det nygräddade brödet i bitar och njut!

Focaccia

25 g jäst

Annons

3 dl vatten

1 dl olivolja

2 msk honung

1 tsk flingsalt

7 dl vetemjöl special

Fyllning

6 cocktailtomater

2 små rödlökar

ca 1 dl olivolja

1 dl svarta oliver

ca 1 msk flingsalt

½–1 tsk mortlad färsk rosmarin

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37° och vispa ut jästen med lite av det. Tillsätt resten av vattnet, olja, honung och salt. Blanda i mjölet.

2. Arbeta till en lös och smidig deg. Låt jäsa under duk ca 30 min.

3. Lägg bakpapper i en långpanna, ca 25×40 cm. Stjälp i degen och tryck ut den med mjölade händer. Låt jäsa under duk ca 30 min.

4. Fyllning: Halvera tomaterna. Skala och klyfta löken. Gör gropar i degen med hjälp av fingrarna. Ringla över olja och tryck i tomater, oliver och lök. Strö på salt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.

Av Boel Ottmer Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…