Annons

Annons

Blåbärsmuffins med vaniljkräm

Saftiga muffins med blåbär och krämig vaniljfyllning!

Annons

Blåbärsmuffins med vaniljkräm

16–18 st

175 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
ca 3 dl blåbär (färska el frysta otinade)
1½–2 dl vaniljkräm (hemgjord el kallrörd marsan)

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Vispa ägg och socker poröst.

2. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten växelvis med smöret och till sist blåbären.

3. Fyll smeten i muffinsformar till ca ¾ fyllda, ev smorda silikonformar.

4. Häll vaniljkrämen i en spritspåse med tyll (munstycke). Spritsa krämen i muffinsen genom att trycka ner tyllen i smeten och spritsa i krämen.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 20 min.

 

Läs mer:

Hallonmuffins med vit chokladtopp 

Minimuffins med kahluakräm 

Godismuffins med mockatopp 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(473)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…