Annons

Annons

Bjudmeny på norrländska!

Dela
(0)

Bjudmeny

Rökt renkött på kavring blir läcker förrätt. Kycklingfilén får sällskap av potatisrosor med västerbottensost, och till dessert toppar vi med frasiga strutar med lingongrädde.

Norrländsk entré
4 port
300 g färskost, t ex philadelphiaost
½ dl vispgrädde
ca 2 tsk riven pepparrot
300 g rökt skivat renkött
4 skivor kavring
salladsblad
125 g cocktailtomater
apelsin
persilja

Annons

Gör så här
1. Blanda färskost, grädde och pepparrot. Strimla och vänd ner 200 g renkött. Salta och peppra.
2. Smöra brödskivorna. Skölj och lägg på salladsblad. Klicka ut röran ovanpå.
3. Garnera med halverade cocktailtomater, 100 g strimlat renkött, riven pepparrot, apelsinskivor och persilja.

 

Baconinlindad kycklinglårfilé
4 port
1 vitlöksklyfta
12 bitar soltorkad tomat i olja
600–800 g kycklinglårfilé
280 g bacon
Sås
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
2½ dl vispgrädde
Potatisrosor
1 äggula
1½ dl riven västerbottensost
4 port potatismos
Serveringsförslag
paprika
sallad
Ugn 200°, 250°

Gör så här
1. Finhacka vitlöken. Låt de soltorkade tomaterna rinna av, finhacka dem. Blanda vitlök och tomathack.
2. Fyll kycklinglårfiléerna och vik ihop dem, salta och peppra. Linda in i bacon. Bryn kycklingen i smör, börja med skarven neråt.
3. Sås: Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull, pressa ner vitlöken. Tillsätt grädde och låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
4. Häll såsen i en smord ugnsform och lägg i kycklingen. Tillaga mitt i ugnen i 200 15–20 min, tills kycklingen är genomstekt.
5. Potatisrosor: Rör ner äggulor och ost i moset. Spritsa små rosor på plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen i 250 ca 5 min, tills rosorna fått färg.
6. Servera kycklingknytena med såsen, potatisrosorna, paprika och lite sallad.

 

Strutar med lingongrädde
4 port
1½ dl lingon
2 msk florsocker
3 dl vispgrädde
rivet skal av 1 lime
4 våffelstrutar
Garnering
lingon
citronmeliss

Gör så här
1. Tina bären om de är frysta. Mixa dem med florsocker. Vispa grädden och vänd ner bären och limeskalet.
2. Ställ strutarna i höga glas. Klicka eller spritsa lingongrädden i strutarna.
3. Garnering: Strö över några färska lingon och dekorera med citronmeliss.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Fler bjudmenyer!

Bjudmeny med fläskfilé

Bjudmeny med helstekt kyckling

Bjudmeny med kalkon

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…