Annons

Annons

Bjud på söndagsmiddag!

Dela
(0)

Kotlettrad med kantareller

Kotlettraden sköter sig själv i ugnen. Utmärkt mat att servera när man är flera.

Helstekt kotlettrad med krämig sås

6–8 port

4 vitlöksklyftor

2 kvistar rosmarin

3 msk olivolja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Annons

2 msk finhackad persilja

1 hel benfri kotlettrad, ca 1½ kg

2 msk smör

Kantarellsås

400 g kantareller

2 msk smör

1 dl vatten

3 dl vispgrädde

1 msk konc kalvfond

1 tsk kinesisk soja

1 tsk salt

½ tsk malen svartpeppar

1 msk krossad rosépeppar

Serveringsförslag

klyftpotatis

kokta grönsaker

gelé

Ugn 175º

 

Gör så här

1. Finhacka vitlök och rosmarin. Blanda olja, salt, peppar, vitlök, rosmarin och persilja. Gnid in kotlettraden med blandningen.

2. Bryn köttet i smör. Lägg kotlettraden i en smord ugnsform och stek mitt i ugnen, tills innertemperaturen är ca 70º, ca 1½ tim.

3. Sås: Ansa svampen och stek den i smör tills all vätska försvunnit. Låt svampen få lite färg. Slå på vatten, grädde, fond och soja. Smaka av med kryddorna. Låt puttra ca 5 min.

4. Skär upp köttet och servera sås, klyftpotatis, kokta grönsaker och gelé till.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…