Annons

Annons

Bjud på söndagsmiddag!

Dela
(2)

Fläskfilé i grönpepparsås

Servera med pressad potatis, saltgurka och gelé.

Fläskfilé i grönpepparsås

4 port

600 g fläskfilé

4 msk smör

140 g tärnad bacon

10 små steklökar

250 g champinjoner

2 dl crème fraiche

1½–2 dl vispgrädde

1 tsk svartpeppar

Annons

ca 1½ msk grönpeppar

1 tsk kinesisk soja

1 msk konc kalvfond

3 msk finhackad persilja

2 msk dijonsenap

½ dl vatten

 

Gör så här

1. Putsa och skär köttet i skivor, salta och peppra. Bryn köttet ett par min per sida i 2 msk smör. Lägg åt sidan. Stek bacontärningarna knapriga, låt rinna av på hushållspapper.

2. Skala löken. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svamp och lök i 2 msk smör.

3. Rör ner crème fraiche, grädde, svartpeppar, grönpeppar, soja, fond, persilja, senap och vatten. Koka upp och lägg ner fläskfilén, låt allt bli varmt. Strö över bacon.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…