Annons

Annons

Bjud på sockerkringlor!

Dela
(0)

Härliga bullar till kaffet är alltid rätt! Baka goda sockerkringlor som penslats med smör och doppats i socker!

Foto: Erik Karlsson

38–40 st
50 g jäst
5 dl mjölk
2 tsk stött kardemumma
200 g mjukt smör
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 ägg
15–16 dl vetemjöl special

Annons

 

Pensling & garnering

1 ägg
150 g smält smör
2 dl strösocker
Ugn 225°

Gör så här
1.
 Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och kardemumman. Klicka i smöret.
2. Tillsätt socker, salt, ägg och mjöl. Arbeta degen med degkrokar 10 min. Låt degen jäsa under bakduk 45–60 min.
3. Stjälp upp degen och arbeta igenom den på mjölat bakbord. Rulla ut till en lång rulle och dela i 38–40 bitar. Rulla ut varje bit till 40–50 cm. Forma kringlor. Lägg dem på plåtar med bakpapper.
4.Pensling & garnering: Pensla med uppvispat ägg. Låt jäsa ca 20 min.
5. Grädda mitt i ugnen 5–7 min. Låt kringlorna svalna. Pensla dem med smält smör och doppa i socker.


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…