Annons

Annons

Bjud på saffranscrostini!

Dela
(0)

Saffranscrostini

Juliga smaker som passar ihop! Vänta med att lägga på ostkräm tills bröden svalnat, annars smälter den.

Saffranscrostini med fetaost & granatäpple
1 baguette, gärna surdegs-
3 msk smör- och rapsolja
0,5 g saffran
Ostkräm
150 g fetaost
1½ dl vispgrädde
½ dl granatäppelkärnor
½dl hackade valfria nötter
Ugn 250°

Annons

Gör så här
1. Skär baguetten i tunna skivor. Placera skivorna på en bakpappersklädd plåt. Blanda samman smör- och rapsolja med saffran och rör om.
2. Bred ut blandningen på brödskivorna. Rosta bröden i övre delen av ugnen så att de får fin färg, ca 4 min, vakta noga.
3. Ostkräm: Mosa fetaosten med en gaffel. Vispa upp grädden lätt. Blanda ner osten i grädden. Rör om. Vänd ner hälften av granatäppelkärnorna samt hälften av nötterna.
4. Klicka ut röran på de kalla brödskivorna. Garnera med resterande granatäppelkärnor och nötter.

Tips! Frysta granatäppelkärnor kan användas.

Av Bitte E:son Forsberg Ass: Linnéa Eriksson Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…