Annons

Annons

Bjud på rostbiff med potatispaj ikväll!

Dela
(0)

Marinerad rostbiff

Passa på att göra en matig färskpotatispaj med tomater och färskost till rostbiffen!

Marinerad rostbiff & potatispaj

4 port

400 g stekt tunnskivad rostbiff

½ dl olivolja

2 msk vitvinsvinäger

2 msk sötstark senap

Annons

3 msk hackad persilja

Färskpotatispaj

2 dl grahamsmjöl

1 dl vetemjöl

100 g kallt smör

1 tsk salt

1 tsk torkad rosmarin

2 msk kallt vatten

Fyllning

200 g philadelphiaost med vitlök

3 dl lätt crème fraiche

Gilla Hemmets på Facebook

½ dl hackad gräslök

500 g kokt kall färskpotatis

200 g cocktailtomater

3 salladslökar

1 tsk flingsalt

3 msk hackad gräslök

Garnering

5–6 jordgubbar

Ugn 200º

FärskpotatispajGör så här

1. Färskpotatispaj: Blanda ingredienserna till degen i en matberedare. Tryck eller kavla ut den i en pajform, 22 cm i diam. Ställ formen kallt 30 min. Grädda bottnen ca 15 min. Låt svalna.

 

2. Fyllning: Blanda ost, crème fraiche och gräslök.

3. Bred ostblandningen i botten på pajskalet. Ställ pajen kallt till serveringen minst 1 tim.

4. Klyfta potatisarna. Dela tomaterna, skiva löken och blanda med salt. Tryck ner potatis, tomater och lök i ostmassan. Strö över gräslök.

5. Lägg upp rostbiffen på ett fat. Blanda olja, vinäger och senap. Häll det över rostbiffen och strö över hackad persilja. Garnera med jordgubbar. Servera pajen och kokta gröna bönor till rostbiffen.

Av: Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…