Annons

Annons

Bjud på lyxig päronpaj!

Mandelsmulpaj med päron
Frasig päronpaj med mjuk smak av mandel. Toppa med valfria nötter vid servering.

4-6 port

Fyllning
5–6 päron
1/2 dl honung
Smuldeg
100 g smör
100 g riven mandelmassa
11/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
Garnering
hackade pistagenötter el andra nötter
Ugn 200°

Annons

Gör så här
1. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg klyftorna i en pajform och ringla över honungen.
2. Smuldeg: Nyp samman smör, mandelmassa, mjöl och socker. Strö smuldegen över päronen.
3. Grädda i ca 20 min. Garnera med nötter vid serveringen. Servera med vaniljsås eller glass.

Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…