Annons

Annons

Bjud på lyxig nöttårta!

Nöttårta

Använd glutenfritt ströbröd till formen så får du en läcker glutenfri tårta!

Nöttårta med choklad
ca 12 bitar
200 g hasselnötter
2½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
½ tsk bakpulver
4 äggvitor
Chokladkräm
4 äggulor
1¼ dl strösocker
1 dl vispgrädde
100 g hackad mörk choklad
75 g smör
Garnering
pistaschnötter
kiwi
physalis
fikon
Ugn 175°

Annons

Gör så här
1. Mal nötterna och blanda med socker, potatismjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ihop till en smet.
2. Kläm fast ett bakpapper i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Smörj och bröa kanten. Bred ut smeten i formen.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
4. Kräm: Låt gulor, socker och grädde sjuda under kraftig omrörning tills det tjocknat. Ta kastrullen från värmen. Rör ner choklad och smör. Rör till en jämn kräm. Rör om då och då tills krämen börjar tjockna. Bred den på tårtan. Ställ kallt, låt stelna. Garnera.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(2)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…